Många av er har säkert redan fått information om att Bureau Veritas Certification Sverige AB har blivit av med sin ackreditering från Swedac för att verifiera utsläpp av växthusgaser och ansökningar om tilldelning av utsläppsrätter.
[white_space] Bureau Veritas kommer dock att fortsätta utföra dessa verifieringar med stöd av en ackreditering som utfärdats av det danska certifieringsorganet Danak. Detta innebär alltså att ni som har avtal med Bureau Veritas kan fortsätta att använda dem även för verifieringen av 2016 års utsläpp om ni vill. Men om ni istället väljer att anlita någon annan verifierare med Swedac-ackreditering är det hög tid att påbörja upphandlingen redan nu! Vi på EnviLoop kan hjälpa er att ta fram underlag för upphandling av CO2-verifierare då vi är väl insatta i de förutsättningar som råder enligt gällande regelverk.
[white_space] Självklart är ni även välkomna att höra av er till oss om ni vill ha tips på vilka företag som erbjuder dessa tjänster. Vi träffar en mängd verifierare varje år när vi deltar vid verifieringsmöten och granskningar av kapacitetsförändringar, så tveka inte att höra av er till oss!