Kör du veteranbil till jobbet?

Förmodligen inte! Det skulle vara alltför osäkert, ingen eller dålig krocksäkerhet, den kanske inte startar? eller känns alltför obekväm att köra med vid långfärder.

Hur är det då med era verksamhetskritiska datorsystem?

CombiLab version 8 släpptes i april 2016. Sedan dess har en majoritet av alla aktiva licenser uppgraderats till den senaste versionen och kunnat dra nytta av dess nya och för driften underlättande funktioner samt höga driftsäkerhet.
Dock finns det en hel del användare som fortfarande nyttjar de urgamla versionerna 5 och 6, som idag har över 10 år på nacken. Vi undrar naturligtvis varför det är så? En aspekt kan vara begreppet ”It works – don’t touch!”, men samtidigt finns det en risk med att köra vidare med gamla versioner på alltför gamla datorer som kan haverera närsomhelst! För att inte tala om den dåliga säkerheten i gamla operativsystem.

Dessvärre florerar det rykten om att CombiLab version 7 och 8 inte skulle fungera mot vissa system. Detta är helt fel! Möjligheterna till integration mot andra system har aldrig varit bättre än i version 8 och kanske har CombiLab version 8 just en marknadsledande position på den punkten?

Visste du att med CombiLab går det att …
• rapportera annat än miljövärden, exempelvis rapporter för CO2-utsläpp, miljöskatter, energiförbrukning, vattenförbrukning m.m.
• presentera rapportvärden direkt i Excel (gäller version 8).
• visa statistikvärden i realtid, t.ex. antalet överskridanden för året, medelvärde för månaden (kräver version 7 och CombiLab OPC Server). Ett värdefullt beslutsunderlag för driftpersonalen.

Så var det detta med driftsäkerheten…
I CombiLab version 8 körs alla viktiga funktioner för datainsamling, beräkningar som rapportgenerering som tjänster i datorn. Det innebär att programmen körs i bakgrunden utan att någon användare behöver logga in på datorn. Tryggt och säkert för er som användare helt enkelt.

Kör du veteranbil till jobbet?
  • Födelsedagskalas med tema systemintegration!

    Ni har väl inte missat att EnviLoops flaggskepp CombiLab fyller 30 i år? Vi vill självklart fira detta med er som är CombiLabs användare och med er som är nyfikna på CombiLab eller våra andra …Läs mer »
  • Nyheter i Miljöbalken!

    Sedan 1 januari 2018 har ett nytt kapitel om ”Miljöbedömningar” införts i Miljöbalken. I samband med det har även Förordningen om miljökonsekvensbeskrivningar (SFS 1998:905) upphävts och ersatts av Miljöbedömningsförordningen (SFS 2017:966). Syftet med detta är …Läs mer »
  • Hur går det med efterlevnaden av NFS 2016:13?

    Enligt NFS 2016:13 ställs krav på månadsvis kontroll av noll- och referenspunktsdrift, vilket ni bör se som en möjlighet till att stämma av att er mätutrustning mår bra och ger er tillförlitliga värden. Med CombiLab:s …Läs mer »